rez napisao/la:Još jedna neman u Bečeju!
Jutros je moja supruga u dvorištu, na travi, naišla na neverovatan prizor! Na suncu se izležavala neman dugačka nekoliko metara / u strahu su velike oči!/...Uz pomoć štaka izašao sam na terasu da se uverim svojim očima...Neman /piton? anakonda? šta li je?/ se nije micala, mislili smo da je možda mrtva. Odmah sam pozvao svoje prijatelje - interventnu ekipu za borbu i zbrinjavanje ala i bauka po Bečeju. Došla je Lusy sa svojim suprugom i neverovatno spretnim zahvatima neman se našla u najlon vreći!!!
Onda smo na miru popili kafu...
Lusy je sve to zabeležila foto aparatom i molim da stavi ovde corpus delicti!
Kasnim, kasnim, al\\\' bitno je da sam tu!
Dakle,
neman koja se našla u Rezovom dvorištu je redovan bečejski \\\"piton\\\",dužine od oko 80 cm, poznata u narodu kao barska zmija iliti belouška.
Bilo kako bilo, kad počne da se uvija, nije ti baš sve jedno, al\\\' \\\"na muci se poznaju junaci\\\".
\\\"Naš bečejski \\\"piton\\\" je završio tamo gde mu je i mesto... na obali Tise.
Na fotografiji je momenat kada smo je pustili iz kese... da živi svoj život!
@ Axl- ko glumi pitona??? :laugh:
Inače piton (pravi) je u prošli ponedeljak odnet u metalnom sanduku ( težak je preko 50 kg, mislim piton , ne sanduk!) u Sombor, gde je dalje procesuiran... Za vlasnikom se još uvek traga! :dry: