btw- sada si ti iskasapio moj tekst, pa ima sasvim drugačiju konotaciju
Robbyn napisao/la:Lusy napisao/la:
Plavi_Zoro napisao/la:
Nasilnik nacionalni heroj
Dok u Srbiji momke mađarske nacionalnosti zbog nasilništva i učinjene teške telesne povrede osuđuju na 15 godina zatvora,...
E vidiš Plavi Zoro, ovakvi komantari nisu dobri! ( to su ti zamerali neki sa foruma).
E vidiš Lusy,kada vidim OVAKO nešto napisano,ja,a verujem i svi koji čitaju dobijaju utisak da si opomenula Plavog Zoroa da komentar koji je napisao nije dobar i da mu je već ranije zamerano na tome.
Dakle,nisi napisala da nije dobro da iznosi takve novinske natpise,iz ovakve rečenične konstrukcije jedini mogući zaključak je da se kritika odnosi na Zoroa.
Ni jednom rečju se ne može osetiti da se tvoja kritika odnosi na senzacionalizam u štampanim ili već nekim drugim medijima.Ili je trebalo citirati celu rečenicu,ili ništa (pošto je kako kažeš post iznad),ovako izvađeno iz konteksta je dobilo sasvim drugu konotaciju.
Dakle,samo sam čitao kako je napisano
e nisi opet Dakle ajd da razjasnimo.
1.
Plavi_Zoro napisao/la:Nasilnik nacionalni heroj
Dok u Srbiji momke mađarske nacionalnosti zbog nasilništva i učinjene teške telesne povrede osuđuju na 15 godina zatvora, dotle Srbina ko je zbog istog krivičnog dela uhapšen u Americi i uz podršku Beograda uspeo da se vrati kući, u svojoj domovini proslavljaju kao nacionalnog heroja – piše saradnik „VajdasagMA†u današnjem komentaru.
Kao što je poznato, priča je započeta maja prošle godine kada je Miladin Kovačević boraveći u SAD, u jednom lokalu je istukao studenta Amerikanca koji je flertovao sa njegovom devojkom. Student je posle toga mesecima ležao u komi u bolnici, a nasilnik Miladin Kovačević je uhapšen, međutim pošto su njegovi imućni roditelji položili 100 hiljada dolara, pušten je iz pritvora. Pasoš mu je oduzet, ali na konzulatu Srbije u Njujorku dobio je putne isprave i napustio je SAD, i uskoro je stigao u Srbiju.
Srpski zakoni zabranjuju izručenje srpskih državljana, zato se momak oseća sigurnim kod kuće, a uz radikalsku podršku se pojavio čak i u srpskom parlamentu.
Međutim, od čitavog slučaja ipak se stvorila diplomatska afera, a prema najnovijim vestima Beograd je za celo vreme pokušavao da sredi stvar sa Vašingtonom, a kako piše beogradska „Borbaâ€, Vlada Srbije je isplatila milion dolara Americi, od toga 900 hiljada je dato porodici povređenog studenta, a 100 hiljada je u ime kaucije usmereno u državni budžet SAD. Ovu vest iz Vlade Srbije niko nije negirao – naglašava se u komentaru, i umesto zaključka citira se ministarka pravde, koja je izjavila sledeće: Vlada Srbije će učiniti sve da se Miladinu Kovačeviću sudi u Beogradu.
Jeste,neka mu se sudi, ali bez million isplaćenih dollara. To neka daju našim poštenim studentima. , od koji će ova država imati koristi.:angry: :angry: :angry:
pa onda ja
2.
Lusy napisao/la:Plavi_Zoro napisao/la:
Nasilnik nacionalni heroj
Dok u Srbiji momke mađarske nacionalnosti zbog nasilništva i učinjene teške telesne povrede osuđuju na 15 godina zatvora,...
E vidiš Plavi Zoro, ovakvi komentari nisu dobri! ( to su ti zamerali neki sa foruma).
Osudiše i onog Srbina, navijača, zaboravih kako se zove, na 10. godina zbog paljenja baklje i povrede policajca u civilu... divanili smo o tome na forumu.
I nije bitno ko je Srbin, a ko Mađar ili druge nacionalnosti, nego što se ovde direktno krši Ustav koji kaže da smo svi jednaki po pravu.
Nadam se da si me dobro razumeo, znaš da sam operisana od toga ko je ko po poreklu i da ljude vrednujem drugačije.
E sad ono što se zaplelo.
Kada sam rekla da takvi komentari nisu dobri i da je to upravo stvar zbog koje je Plavi Zoro imao duele na forumu, mislila sam da nije dobro da se bilo ko sa foruma ( i ne samo sa foruma!), pored već postijeće uzavrele situacije, poziva na svoju naciju, koja je \\\"jedino\\\" ugrožena. Naravno ovde mislim i na Srbe. ... i na sve ostale. Diže se nacionalna tenzija još više. ... Dakle bila je
sugestija Plavom Zoro-u da ne koristi natpise iz novina na taj način, pogrešno ga shvate ljudi, bez obzira što je tekst samo prenet.
E sad da je Plavi Zoro napisao pored prenetog teksta da su i Srbi koji su učinili neko krivično delo osuđeni u ovoj zemlji, drugačije bi shvatili oni sa kojima je imao duel.
( eto pitaj njih!!!)
Ovako se zaključuje drugačije, a
ja znam da Plavi Zoro ne misli tako!
Došlo je vreme da pošteni Mađar brani poštenog Srbina, a pošten Srbin brani poštenog Mađara.( postoje ovakvi primeri u istoriji!)
Puno vode treba ovom našom Tisom da protekne da se stvari vrate u normalu pa da Čovek brani Čoveka.
Tema glasi:
ZA NJEGA IMA...
Nije mesto da se priča o tome da li je neko Srbin ili Mađar ili... ( a mislim da je dotični Kovačević Crnogorac), nego da li smo po ustavu svi jednaki po pravu!
Neka se svi oni koji su učinili krivično delo kazne po tom delu i to krenuvši od \\\"glave\\\", bez obzira koje nacionalnosti oni bili, pa da ovoj zemlji konačno svane!
Stvar oko senzacionalizma u štampanim ili nekim drugim medijima je tema za sebe i valjalo bi divaniti na tu temu.
Izvinjavam se na dužini posta.
Ne znam da li sam bila jasnija.