treba im bukvalno sve. sta god vam padne na pamet, sta god da vam je vishak, SVE. jer nemaju jbno NISHTA. bukvalno su bosi i goli i po ovoj hladnoci!
kad je zena videla da snimam, umotala je dete u ćebe (napolju)... alo zeno, jel treba video nadzor da bi vodila rachuna? jbte!
steta sto je akcija kratka ali nadam se da je dovoljno jasna da mora prerasti u nesto vece, u nesto sa kontinuitetom, kako u materijalnom pogledu tako i u edukativnom smislu. damn, ljudi ne znaju gde je pozoriste, deca ne znaju ni jednu pesmicu, ima bolesnih, ima invalida, epilepsije. zive u smradu, dimu, prljavshtini, blatu, bosi, goli, gladni, jadni, tuzni, svakom po 1-2m² na raspolaganju za zivot...
mislim da im ne treba davati novcanu pomoc (makar ne full iznos), nego bonove sa kojima ce sigurno kupiti hranu i lekove toj deci.
sve mi chudno bilo kada smo naisli na kulturnu i chistu porodicu! ali je zato otac poznat po tome da ne odbija ni jedan posao, radi sve za 3 (ili 4) cerke. a druge babe lade jaja kod kuce i raduju se deda mrazovima...
svaka chast Mariji, koja je ishla sa nama (u prvoj turi: Peca, ona i ja), gleda ih kao svoju decu, sve ih zna i voli.