Za ovu temu imam materijala. :cheer:
Jednog dana cu izdati knjigu \\\"Svi moji ljubimci\\\"
... a ko zna - mozda i otvorim zoo vrt za svoju dusu...
Bila sam ponosna vlasnica morskih prasica, hrckova, zeceva, ribica, ptica (sto kupljenih, sto uhvacenih, sletelih u dvoriste, slomljenih krila, ispalih iz gnezda...), jezeva (drzala sam ih u stanu i uzasno smrde), kornjaca (one velike iz kanala), pilica (koje sam jako zelela, a posle su se pretvorili u odvratne kokoske), a kuce i mace da ne nabrajam...
I za svima sam drekala i rekla da ih vise necu usvajati jer ne mogu da prezalim kada im se nesto desi... Tosu jazavicara mi je zgazio auto, a i jednu macu koja je tada imala bebe, Zagorka zamorcica je dobila upalu pluca i uginula, ribice mi je pojeo Pera macak (izvini kumo!), koji je uginuo kada je imao 10 godina, Zagorku Mladju je isti taj Pera pustio iz kaveza, Emila smo nasli ispred kapije, izlecili i poklonili, Arsenije (onaj \\\"cuveni\\\" macak) je pobegao preko krova i nije se vratio...
I tako... bilo je njih jakoooo puno...
Ajax ima 4 godine (tj. napunice ih 24. februara
). Stigao je kod nas tako sto smo ga uzeli od komsija koje su htele da ga zadave carapom. Bio je toliko sladak da mu se sve oprastalo - pa cak i da spava u krevetu, krade komsijske papuce i da nas prati u skolu. Kada smo se odselili iz kuce, smestili smo ga kod bake i dede. Nekad mi se cini da im je Ajax vece unuce nego ja.
Koje je rase? Pa... :laugh: lici na patuljastog zlatnog retrivera. Napao ga je veliki pas pre neki dan. Nisu mi javili da se ne bih vratila iz Novog Sada. Sada je dobro...
Ne umem da objasnim tu bezuslovnu ljubav koje je jedno malo, zuto, mekano stvorenje u stanju da pruzi. Sve razume - jedino sto ne govori.
A kada me gleda tim okama sa ridjim trepavicama - nagovori me da ga nosim kada se umori i da mu dam svoj sladoled, pa i da mi blatnjav sedne u krilo. Ima i svoj dzemper i maramu istu kao ja i ogrlicu sa svojim podacima...
I ja znam da sam sada udavila sa pricom o svima njima - ali su zivotinje moja najveca slabost, pa izvinite.
I da, u Novom Sadu imam Gileta - hrcka koji voli da se mazi i jako je sladak i debeo - nazalost, tamo samo za njega imam mesta... :unsure: