MAĐARSKI PAPRIKAŠ
Za 5 osoba je potrebno:
1 kg telećeg mesa
800 g crnog luka
1 kašika sirćeta
20 g kima
20 g majorana
20 g soli
20 g bibera
50 g brašna
50 g ljute aleve paprike
2 dl vina
500 g krompira
100 g slanine
1 l telećeg fonda
Priprema:
Teleće meso propržiti na ulju. Kada je meso dobilo boju, dodaje se crni luk. Kada meso malo smekša, dodajemo krompir seckan na kockice, kim, sirće i majoran. Nastavimo dinstanje i na pola dinstanja nalijemo vinom i fondom. Kada je meso gotovo, zapržimo paprikaš. Na ulju propržimo sitno seckanu slaninu, dodamo brašno i ljutu alevu papriku.
MAĐARSKI GULAŠ
Za 5 osoba potrebno:
1 kg telećeg ili junećeg mesa
1 kg crnog luka
100 g ulja
100 g ljute aleve paprike
1 l telećeg fonda
20 g soli
20 g bibera
5 g lovorovog lista
20 g začina C
100 g gulaš gevirca
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti teletinu koja je isečena na kockice veličine 3-4 cm. Teletinu posolimo i pobiberimo. Kada je teletina dobila boju, dodajemo luk isečen na rebarca. Kada su namirnice omekšale, dodajemo ljutu alevu papriku i nalijemo fondom. Namirnice dinstamo i dodajemo lovorov list. Kada je jelo skoro gotovo, gulaš začinjavamo gulaš gevircom.
Za gulaš gevirc nam je potrebno:
50 g slanine
20 g belog luka
10 g kima
1 veza peršuna
Priprema:
Gulaš gevirc se sprema tako što se sve namirnice iseckaju veoma sitno i proprže se dok se od njih ne napravi pašteta. Dodajemo začin C po ukusu.
MAĐARSKI GULAŠ
Za 5 osoba je potrebno:
1 kg telećeg ili junećeg mesa
1 kg crnog luka
100 g ljute aleve paprike
20 g soli
20 g bibera
1 litar telećeg fonda
5 g lovora
100 g ulja
Priprema:
Teleće meso propržiti na ulju da dobije boju. Dodajemo crni luk i nastavljamo da dinstamo. Kada je meso omekšalo, dodajemo ljutu alevu papriku i nalivamo telećim fondom. Na kraju doteramo ukus začinima.
ili
http://www.kuharica.hr/recepti/glavna_jela/madarski_gulas_2.html