Izvinjavam se: i direktor TOB-a je učestvovao jednim delom u pripremi i radu Konferencije...
\\\"Bečej voda fest / Obecse viz festival / Becej water fest /Becej aqua fest\\\"
Pošto je reč o jednom ozbiljnom i prilično obuhvatnom projektu koga je uradio jedan kreativan tim Bečejaca,:) teško ga je preneti u dve tri reči za potrebe Forumaša.
Ako kažem da će za njegovu realizaciju biti potrebno angažovati više stotina ljudi, da je projektovani broj učesnika nešto preko hiljadu / i da ćemo više stotina raznih učesnika smestiti u kuće naših Bečejaca/, ako kažem da će se za pripremu Bečeja za tu manifestacju grad ušminkati i doterati /uređenje obale Tise, rekonstrukcija gradskog trga, sa sve fontanom, izgradnja \\\"neolitskog naselja\\\" na tzv. \\\"plaži\\\", da će započeti izgradnja Zanatskog etno turističkog centra kod Š lajza, da će se udariti temelji /možda dve?/ banje, odnosno Spa centra...onda izvucite sami zaključak da li će tu biti prostora za nova radna mesta...
Ako kažem da će diplomatski kor posetilaca i učesnika u kongresnom i privrednom delu događanja biti sami krem međunarodne politike i biznisa, onda i to dovoljno govori o ozbiljnosti ovog poduhvata...A to je samo delić onoga što smo pripremili...
Ja znam da će odmah zajedljivci da pitaju: a koliko će to da nas košta? Evo unapred odgovaram: mnogo! Ali, na svaki evro koji uloži Bečej moj tim i ja unosimo u Bečej 2 evra! Pošteno?