Ja (verovatno) ne poznajem Ultra Boysa, ali smem da pretpostavim da njegovi lični nazori nisu u potpunosti saglasni sa proklamovanim stavovima u onom, kako to gorko zvuči, viteškom kodeksu.
Ako je bitno za diskusiju, zvezdaš sam samo pola veka.
Kaže - ne ubij, ne pucaj, ne bodi nožem. Lepo. Bezbol palica, metalna šipka, lanac, bokser, itd... itd... to već može, to je ok.
Ne gazi i ne sakati rivala. Samo ubij boga u njemu, ako je u adekvatnom društvu, zar ne?
Ne napadaj simpatizere, znači - napadaj samo navijače drugog kluba, i nanesi im teške telesne povrede na viteški način.
Na reprezentaciji pogledaj oko sebe i dodji do poražavajućeg zaključka - oko tebe su gradjani Srbije raznih nacionalnosti, koji navijaju za Srbiju. Ili, zviždi kad loptu dobije Sulejmani, ne raduj se kada on da gol, jer on nije Srbin.
I ti ćeš sada reći da je sve to ok, da je to deo sporta, da se tako normalno navija, da se tako voli svoja zemlja... I još se čudiš što vas tako tretiraju...
E ovako, sinko: Ti navuci kapuljaču na glavu, pokrij lice šalom, potpiši se svojim gordim nickom i otvoreno, kao svaki pravi Srbin, reci da je sve to ok i da tako treba svi navijači da se ponašaju. Sa moje strane, kada bi moje dete zastupalo te i takve stavove, ubio bih se.