Nikada nisam podrzavala bilo kakav vid nasilja.Posto je tema dosta sirokog spektra,pokusacu da odgovorim najkrace sto mogu.
Nasilje na ulici vrsi uglavnom omladina koja je besposlena.Roditeljima je vazno da im daju dzeparac koliko traze,a oni vec od dosade ne znaju sta ce...Ima i ona druga vrsta omladine koja nema novaca,pa upravo iz tog razloga vrse nasilje nad svojim vrsnjacima.Da li su to komleksi,ljubomora ili sta vec?Ne znam.
Nasilje u skoli je danas kod nas u Beceju veoma aktuelno.Zao mi je sto opstina zatvara oci pred tim problemom.Svi smo svesni da postoji,ali niko ne reaguje.Primer:
Moja deca idu u skolu(nije bitan naziv te skole),Pre par dana razredna je sakupila djeke,i rekla im da ne nose mobilne telefone,nakit,novac i druge vredne stvari.Zbog toga sto u skoli postoji grupa decaka koji tacno znaju koji ucenik sta poseduje.Sacekaju ga,istuku ili mu zaprete,i pokupe sve sto ima kod sebe.Skola zna za taj problem,ali nisam sigurna da zna i opstina.Mi,kao roditelji smo u neizmernom strahu kada nam deca krecu i kada se vracaju iz skole.Ali svi cute...Zasto?
Nasilje u porodici je najzastupljenije.Razloge za to ne znam,mada sam cesto gledala emisije koje govore o tom problemu.Uglavnom nasilje vrse muskarci.
Najostrije osudjujem svaki vid nasilja.Ali opet...kad malo bolje razmislim...Svi oni koji trpe bilo kakav vid nasilja,imaju svoje razloge.Mada,slozicete se sa mnom,to ne moze da traje doveka!