Lusi,odlicna pitanja.
Ja nemam zavrsen fakultet i mogu reci da mi je zaista zao zbog toga.Splet raznih situacija se upleo u moj zivot onda kada sam trebala da nastavim skolovanje.I stala sam.Udala se,stvorila porodicu...Sada mi je zao sto tada nisam bila ovoliko jaka,koliko sam sada,i sto se nisam izborila sa svim sto me je snaslo.Mada...nikad nije kasno.Ko zna?
Mislim da je sam zivot jedan veliki fakultet.Bez indeksa,bez ocena...Ocene su tvoji usponi i padovi.I uvek ucis...i uvek neke nove lekcije.
Ekonomska situacije je takva kakva jeste.Poznajem mnogo mladih ljudi koji rade i uce.Od svoje plate placaju ispite...autobuske karte...Postoji jedna takva osoba na nasem forumu,koja je meni izrazito draga bas zbog toga.Njegova zelja da zavrsi fakultet,je toliko jaka ...on radi u tri smene.Dodje kuci,uci,pa ponovo na posao.Tesko mu je.Ima jos bezbroj takvih i slicnih njemu.Zato bih ja da sam na nekoj vlasti,smanjila sve te troskove oko obrazovanja,ali bih ujedno pojacala gradivo.Pa ko stvarno moze i zeli...neka mu se pruzi prilika da samo uci.A ne da uci i da se muci.
Volela bih da moja deca zavrse fakultet,ali gledajuci situaciju i sa druge strane...Hmmm...Tesko je...zaista.
Pozdrav za naseg druga!Puno srece!Ostala su mu jos tri ispita do kraja!