Ciljna grupa: deca od 7 do 13 godina. Naziv manifestacije: Pahomijevi dani u Bečeju!:) Izvinite na ovom crnom humoru.
Ja sam pripadnik \\\"stare škole\\\" organizatora: ne volim da se cimam radi cimanja. Ili organizujem ili sedim kod kuće i radim nešto drugo. Takvi su mi i prijatelji i saradnici.
Svojevremeno sam u Novom Sadu organizovao sa kolegama iz Kulturnog centra Novog Sada projekat pod nazivom: \\\"Poetika prostora\\\". U sklopu te manifestacije otvorili smo za građanstvo sve slikarske ateljee na Petrovoradinu i napravili od njih - ateljee za filozofiju, psihologiju, teoriju kulture, književnost....
U zapuštenim, oronulim pasažima u Zmaj Jovinoj ulici /u kojima se danas nalaze butici i kafići/ igrale su se predstave određenog tipa teatra /alternativni, teatar tela isl./. To smo isto organizovali i u petrovaradinskim katakombama!
Ja sam vodio, između ostalog, i tzv. \\\"Kulturno dvorište\\\" u Dunavskoj ulici...
Novosadjanima smo priredili spektakl kakav nije viđen na ovim prostorima /reč je o 1987-oj godini/. Nazvali smo ga\\\" Uspavanka za Novi Sad\\\". Sa Petrovaradinske tvrđave, pod snopovima lasera, na hiljade decibela, svirao je Lazar Ristovski...
Kasnije sam, kao autor i realizator, za multimedijalni projekat \\\"umetnost smeha\\\" dobio vrlo prestižnu nagradu,a koji je na glavni novoasadski trg i Zmaj jovinu ulicu izveo više hiljada ljudi...
Hoću da kažem, da sam ja u osnovi konceptualista i tako prilazim svim \\\"optenarodnim svetkovinama\\\".
Na isti način razmišljam i o ovom CENTRALNOM DOGAĐAJU u Bečeju!