Taj text koji si celokupan skinuo Robine, negde nasao, prenosi se internetom.
A taj text je prvi put ugledao dana na stormfront-u jos pre 3 godine kada niko nije imao pojma o tome...Ali ja jesam
Povela se tema posle svega toga, ovog dizanja 3 prsta sa tadicem, i nikako ne mogu da nadjem sada na netu objasnjenje ucenih ljudi, istoricara, heraldicara, ali mislim da sam citao nedavno na sajtu Blic-a, ali nikako ne mogu da nadjem...
Ne znam sta hoces da kazes ovim? Cinjenica jeste da to pre Draskovica nije postojalo, nema ni jedna istorijske slike da ces videti nekog da dize 3 prsta, ima samo jedna, na kojoj je predstavljena neka bitka.
Ali evo, procitaj ovo pa ce ti biti mozda jasnije...
01. Vezano za Tadicevo objasnjenje Bushu o \\\"svetom trojstvu\\\"!
\\\"Verski analitičar Živica Tucić smatra da je predsednik umesto izraza „sveto trojstvo“ mogao da upotrebi „sveta trojica“, jer se prvi više vezuje za hrvatsku verziju.
- To mu ne treba zameriti jer se školovao u vreme kada je maternji jezik bio srpskohrvatski. U svakom slučaju, oba naziva potiču od grčkog „trijada“. Tri prsta kao znamenje pravoslavlja sami tako interpretiramo, jer nigde ne možete naći pisani trag koji svedoči da je smo baš mi u pravu. Nema ni govora da ćete tri prsta videti na freskama - tvrdi Tucić. Ostali hrišćani, rimokatolici i protestanti takođe veruju u „trojicu“, dodaje on, a opet se nikad ne bi setili da to povežu.\\\"
02. Heraldičar Dragomir Acović izričit je u tvrdnji da uzdignuta tri prsta nemaju veze sa ustašama, već da je to uobičajena praksa u mnogim hrišćanskim zemljama pri polaganju zakletve.
- Doduše, to su najčešće tri spojena prsta. Kod nas je takvo obeležje uvedeno krajem 19. veka, ali je postojala i varijanta da dva prsta budu ispružena, a palac savijen - ističe Acović.
I naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju Milan Koljanin ističe da srpski i hrvatski pozdrav s tri prsta nisu jednaki.
- To kako se polagala zakletva u NDH razlikuje se od podignuta tri prsta kod nas. Tri raširena prsta su od devedesetih stekla prepoznatljivu simboliku, koja ni na koji način ne može da se veže za hrvatsku tradiciju. Uostalom, Hrvati se danas pozdravljaju s dva prsta - konstatuje Koljanin.
ETO!!!
I jos nesto!
Da li je IKO od vas video da je Bush podigao ZAISTA tri prsta, da li ste gledali prenos?
Mislim, to bi kamerman svakako zabelezio...
A na netu se vrti samo ova slika, a ako bolje pogledate to je Tadiceva ruka!!! Pogledajte polozaj prstiju totalno je identican, tako da...
A inace se zna koliko nas Bush \\\"voli\\\"... On je mnogo puta dizao tri prsta samo kaziprst, srednji i domali jer tako lepo simbolisu pocetno slovo njegovog glupog prezimena...