Ajde da se javi i jedan novobečejac povodom svega kada nas već pominjete :laugh: Prilično se slažem sa maxfonpankerskom,u velikoj meri je što je napisao tačno.
Na kraju krajeva,ja sam dokaz jer stalno visim u Bečeju:)
ALI...
Dolazim u Bečej jer je u NB ponuda u izlascima ako nisi turbo-folk opredeljenja mizerna,znači ako si od onih drugih nemaš potrebu za odlaskom bilo gde,jer je sve potčinjeno upravo toj populaciji.E zato novobečejci dolaze kod vas kao najbližoj destinaciji,a koji nisu pobegli za NS,ZR,BG ili gde već...
Kod nas je počinjen svojevrsni kulturni egzodus jer je masa ljudi otišla iz NB-a u potrazi za poslom,zbog školovanja itd.Uglavnom se nikada ne vrate.
Ono što je ostalo je,čast izuzecima,onako malo \\\"ruralnija\\\" kategorija,pa je sva ponuda orijentisana uglavnom na njih.
E sad što se tiče ovih pomenutih dešavanja,dešavanja su BESPLATNA za sve posetioce i troškove snosi opština ili nalazi sredstva od sponzora.
Takvo nešto odavno nije realizovano u Bečeju.Jeste kod vas bogata ponuda u noćnom životu,ali to je inicijativa privatnika i sve uglavnom dobro naplatite.
E to je razlika,i mislim da je na to MIKA3 hteo da ukaže.Možda se ovakve stvari ne dešavaju često,ali se dešavaju,eto nedavno je bila Balkanika,sada će biti ovo,leto će koliko-toliko biti popunjeno dešavanjima.
Kod vas takvih aktivnosti odavno nema.Već smo pisali nešto slično u nekim od prošlih tema kada sam skrenuo pažnju na to da su vam parkinzi i trotoari očajni,da su putevi i u naselju puni rupa,trava je nepokošena,čim se pređe brana,i most visoka je preko pola metra.
Ne znam u šta vaša opština ulaže,ali vidim u šta ne...Gde idu sredstva KOJIH IMA zapitajte se sami.I mislim one priče o zemljanim radovima ne piju vodu (radovi na kanalizacionim mrežama i sl.) jer je isto to i rađeno i u NB i pored toga su sređeni parkinzi,asvaltirani putevi,trava pokošena,cveće na svakom koraku,fasade se sređuju u centru i još se dešavaju i ovakve manifestacije...
Eto da ne širim temu,toliko od mene...