Ova tema bi trebalo da bude aktivna malo duži period da se iskristališu svi problemi. Kad znate „protiv“ i „za“ šta se borite, mnogo je lakše i izvodljivije. A da treba puno snage, dobre volje i izdržljivorti treba.
Ne pripadam ni jednoj stranci, lično politika i političari mi se gade. Tretiram ih kao nužno zlo. Nećemo biti gadljivi, nekad se i žaba mora progutati.
Neki sa ovog foruma su imali kontakt sa mnom i sa priličnom sigurnošću mogu da potvrde da nemam nikakvog interesa niti koristi od pokretanja ove teme na forumu. Na moj lični život apsolutno ne utiče da li Bečejci imaju uredjenu plažu na Tisi, svaka kuća kablovsku TV i internet, pristojnu uličnu rasvetu. Ne pretendujem da nekoj ulici date moje ime.
Sticajem životnih okolnosti čitav moj život je vezan za Bgd. Nemam ni rodbinu van ove geografske lokacije. Tek otkako sam se zaposlila u ep, službeno sam po prvi put videla gradove severno i južno od Dunava. Poreklo moje porodice je iz Austrougarske tako da mi je vojvodjanski mentalitet prilično blizak.
Ajmo prvo spisak a kasnije ćemo redosled aktivnosti
Za sada je na spisku (hronološkim redom):
- „luna park“ ili kako se to već zove
- sredjivanje obala reke
- asfaltiranje ulica, uredjeni trotoari, biciklističke staze
- gradski trg -popločavanje
ja dodajem:
- urbani mobilijar kante za smeće, klupe, držači bicikala....
- ulična rasveta;
- sredjivanje fasada, krovova, enterijera objekata od zajedničkog interesa i opšteg značaja
- signalizacija, putokazi, obeležavanje
Crossbringer napisao/la:trebaju nam nove fabrike i radna mesta!
Rekla bih da ovo više spada u ekonomsko socijalni aspekt, ali sigurno nije zanemarljiv. Naprotiv. Sve je povezano.
Molba za Crossa: da li bi ovo mogli privremeno da apstrahujemo ( znam da si sad bez posla), jer mi se čini da je to opšta tema koja će nas odvesti sa teme?