Robbyn-e, ne znam koliko godina imas i koliko se secas.
Imao sam taman dovoljno godina da me iz školske klupe pošalju u to ludilo zvano rascep SFRJ
Slažem se ja da je bilo favorizovanja Slovenije i Hrvatske (Hrvatska je tu najbolje prošla,s obzirom da je NDH kao sila na strani III Rajha oslobođena plaćanja bilo kakve ratne odštete ili teritorijalnih ustupaka )
ali pocetkom sedamdesetih, kada je Srbija htela da bude kao Slovenija, da izvozi svoje proizvode u svet a ne da mora preko Slovenaca, Tito je posmenjivao sve celnike te ideje (Marko Nikezic, Latinka Perovic).
Ali za ovo se samo delimično slažem.Pa po tome je i Vojvodina bila u istom položaju kao Srbija,pa je ipak uspela da ima daaaaleko viši standard od Srbije,i ne samo Srbije-pod istim uslovima.
Evo podataka:
1987. godine prosečne plate i penzije u Vojvodini su bile 40% više od plata u SFRJ - i 55% više nego plate zaposlenih u Republici Srbiji.
Prosečna plata i penzija u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu i Subotici je bila od 35% do 42% više od prosečne plate zaposlenih u Beogradu.
Kakvo je sada stanje u odnosu na Srbiju i Beograd neću ovom prilikom,to ću tamo u temi o nezavisnosti Vojvodine
To su zvanični podaci,ako imaš toliko godina koliko kažeš,trebalo bi da se ovoga sećaš mnogo bolje od mene.
Znači,nije baš sve bilo u smeni \\\"liberalnijih\\\" kadrova.
S druge strane,odgovorni za smenu ovo dvoje pomenutih treba tražiti u ultraškoj i nacionalističkoj struji na čelu sa Dragoslavom Dražom Markovićem koja je različitim podmetačinama uspela da izdejstvuje njihovu smenu.
Znači Srbi protiv Srba,usud koji se dešava već vekovima...
Uvek je bilo dve Srbije,ona liberalnija i ona konzervativna.Uvek je pobeđivala konzervativna-do dana današnjeg...
da Srbija nije nikog terala nikad nikog iz zajednice.
Za ovo baš ne mogu da se složim...Imaš nekoliko svežih primera,jedan je Crna Gora,drugi je Vojvodina...Kosovo neću ni da spominjem,to je tek priča za sebe.
Ako ti sadašnji položaj Vojvodine (odnosno od puča 1989-te) ocenjuješ kao dobar i zadovoljavajući u zajednici sa Srbijom onda ne znam šta da ti kažem...
Za to ne možeš okriviti ni Slovence ni Hrvate,odavno su ispali iz priče.