8. april sreda
Kifle u pekarama su sve manje, novčanici sve tanji, a računi, koji se moraju izmiriti na vreme, dostižu astronomske vrednosti.
Oni malobrojini, koji uspevaju da sve izmire na vreme, po današnjim merilima, smatraju se srećnim ljudima. Ovi drugi drhte, čekajući da im maćeha, koja je njima samima mnogo više dužna, po principu jačeg, isključi struju, vodu, telefone... ne videći da sreća ne stanije u tome.
Običan čovek se umorio trčeći u krug,izgubivši iz vidokruga je je život lep.
I ove srede, baš kao i svake, đaci su na velikom odmoru kupovali užinu u obližnjoj pekari, umesto dve, jednu kiflu..., gužva je sve manja. Srećnici, koji su došli po užinu, sećali su se reči roditelja da je sasvim dovoljno pojesti to jedno. Ovi drugi će i svoju užinu i ručak pojesti kada stignu do kuće.
Srećom, mladost je za sada, još imuna na bolest, koja se zove dubioza, odlučno nam pokazujući da nije sve u novcu, tvrdoglavo se opirući da zapadne u stanje beznađa koje im odrasli i nehotice, svakodnavno serviraju.
Ura za mladost!
Mladost ne mora, po pravilu, biti vezana za godine.
Potrebno je samo malo dobre volje i želje za pravim životom.
Crno- beli svet ne postoji, osim u pesmama.
Ništa nije toliko crno, da se ne može preobratiti u svoju suprotnost.
Š to sam starija, sve manje me ispunjavaju sitna zadovoljstva i sve jasnije shvatam u čemu treba tražiti sreću.
Polako učim da biti voljen ne znači ništa.
Voleti je sve!
\\\" Gde god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija.
Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrećni. Lepota nije ništa, video sam mnoge lepe muškarce i lepe žene, koji su bili nesrećni uprkos svojoj lepoti. Ni zdravlje nije ništa; svako je zdrav ko se tako oseća, bilo je i bolesnih, punih volje za životom, koju su negovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje.
Sreća je uvek bila
tamo,
gde je neko umeo da voli i živeo za svoja osećanja...\\\" H.Hese
Naučiti voleti je suština življenja.
Voleti, bez želje za posedovanjem.
Prosto... samo voleti!
Dobro jutro!