Autor Tema: Mobbing  (Pročitano 4883 puta)

Axl Axl

• Administrator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Mobbing
« poslato: April 16, 2008, 01:12:42 pre podne »
Mislim da je nedavno bila tribina kod nas na ovu temu. ali nažalost ja nisam prisustvovao...

Mobbing je način da se \\\"nagovori\\\" zaposleni putem pritiska od strane menadzmenta da napusti firmu sam, bez otpremnine.
Kontinuirani psiholoski pritisci na radnike, da bi otisli. Diskriminacija, psihicko nasilje ali i seksualno na poslu...
Poenta je da visi menadzment vrsi pritisak na nizi, oni na radnike, a ovi negativne posledice frustracija na poslu emituju kod kuce na porodicu, sto vodi i u verbalno i fizicko nasilje...

Mobbing-zlostavljanje, mobbing moze biti i ignorisanje pasivna i aktivna agresija...
Moderno vreme - moderni oblici psihickog terorisanja...

Ima li neko iskustava???

Robbyn �

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Mobbing
« Odgovor #1 poslato: April 16, 2008, 01:49:02 pre podne »
Nije li cela Srbija izložena mobbingu?

mumba

• Gost
« Odgovor #2 poslato: April 16, 2008, 05:29:49 pre podne »
imam ga ja već jedno 3 godina ali kod mene to ne pali tamo idem da radi mradi staža a biznicujem privatno za sebe i naravno rekao sam ima za inat ću ostati i poslednji iz firme izaći ,u prevodu ne mogu mi ništa jer ne zavisim od njih jer u protivnom bi se seve završilo tučom! barem kod mene a ovako mogu da mi stisnu limun!

rki ska

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: April 16, 2008, 08:23:36 pre podne »
bilo je pokusaja da me smeste u neku prcvaru da radim samo da bi napusto firmu.zavrsilo se tako sto se cela zgrada tresla od mojih nervoznih ruku i od mog urlika.da su slucajno uspeli u tome verovatno bi neko zavrsio napucan privatno-ne poslovno.