Ja da...Toliko puta sam video kada nagoni isplivaju na površinu i potisnu tih mizernih nekoliko hiljada godina koliko čovek postoji kao razumno biće u odnosu na desetine hiljada godina njegovog bivstvovanja kao zveri.
Ne mislim samo na prevaru...
Na šta je sve čovek spreman samo da bi zaštitio svoju decu,svoje potomstvo?Nema toga ko ne bi sve učinio za njihovu zaštitu,pa i najgore stvari.Stvari koje je ljudska civilizacija proglasila nemoralnim ili nedostojnim čoveka.
Š ta sve čovek čini da bi preživeo?Nagon za samoodržanjem...Setimo se one avionske nesreće 70-ih u Andima kada su pribegli kanibalizmu da bi preživeli...
Kanibalizmu koga se svi gnušamo jer je neko nekada rekao da to nije u redu.Ali sastav mesa koje su pojeli je isti,bilo ono goveđe,pileće,svinjsko ili...Ljudsko...
Š ta sve čovek radi kada je zaljubljen?Ne vidi očigledne stvari,sposobnost racionalnog zaključivanja mu je svedena na minimum.Ali je opet neko nekada rekao da je takvo osećanje u redu...
U svakom slučaju nije bitno različito osećanje od na primer kučića kada im je vreme \\\"teranja\\\"...Slepo će ići ka ženci bez obzira da li mu je pri tome i glava u pitanju...Ko ima pse,zna kako se ponašaju u toj fazi...
I jesmo li toliko različiti?