Taurin dežurni telefon od ponedeljka- 14.12.2009. godine je privremeno isključen. Razlozi su razni. Objasniću sve kasnije.
U Prihvatilištu su momentalno 2 zaposlena radnika. Ukoliko se stvari ne promene po tom pitanju, Taurin telefon će i ostati isključen, u smislu da bude javni servis građana... jer kako sam ovde u više navrata pisala,tada se čitava priča urušava. Taura u takvoj konstelaciji stvari ne može da stoji svojim imenom iza tuđe neobaveštenosti i nespremnosti za rešavanje javnog problema, jer je tada prekršen osnovni dogovor. Imam gomilu poziva u vezi pasa na ulicama. Ne postoji više služba za hvatanja pasa!!!... jer je fizički nemoguće da 2 čoveka brinu o skoro 190 pasa + 25 kučica , da rade u smenama i subotom i nedeljom i praznikom i još da budu i na ulicana i zbrinjavaju napuštene životinje... prosto nemoguće je!!!
Ukoliko stvari ostanu ovakve kakve su sada ne vidim više nikakav smisao da nekolicina nas volintera vozi napuštene životinje svojim autima,... da budem javni servis građana 24 sata, da plaćam telefonske račune napravljene u komunikaciji sa građanima koji prijavljuju pse na ulicama, odlazim svakodnevno u Prihvatilište, uskraćujući svojoj deci, ponekad neophodne stvari, trošeći novac na benzin i druge neophodne stvari koje nema ko da kupi, začepljujemo rupe JP-a, koje misli da je 2 čoveka dovoljno.... pronalazimo donatore koji će platiti hranu i veterinarsku negu za sve pse u Prihvatilištu... Pse, nekog od građana Bečeja, koji bez ikakve griže savesti izbaci psa na ulicu kad mu dosadi, a kojem je to dozvoljeno da uradi bez ikakve kazne, jer tamo neko od inspektora ne radi svoj posao ... da.... a pri tome da JP Komunalac nije u stanju da obezbedi minimum 3 čoveka za obavljanje posla. Pa tamo u JP Komunalacu ljudi dobijaju platu između ostalog i za taj deo javnog problema.
Zamislite šta su... ma više o svemu po dobijanju odgovora, ako ga uopšte i dobijemo.
Miki66- žalim što si doživela takvo iskustvo. Juče (utorak) sam bila u Prihvatilištu, skoro čitav dan, jer je bila akcija besplatne sterilizacije, čipovanja i vakcinacije, za građane koji su prijavili svoje kućne ljubimce.Da pojasnim ponovo: dakle Taura je udruženje građana, koje, pored drugih stvari, pomaže u funkcionisanju Prihvatilišta ( pisala sam puno o tome), a JP Komunalac je preduzeće koje je od strane opštine zaduženo za Prihvatilište! Danas po podne je radio Atila, radnik Komunalca, koji je u Prihvatilištu od nedavno, a koji je po dogovoru trebao da ti da broj na koji si mogla da me dobiješ, pa da vidimo šta nam valja činiti. Ne znam zbog čega je to propustio. Sutra ću otići do Prihvatilišta da vidim u čemu je bio problem. Javiću Ti se pp.
Na žalost tvoje današnje iskustvo sa pronalaženjem napuštenih životinja za mene je svakodnevno.
Inače, danas, po podne, me je zvao prijatelj da me pita šta da radi sa svojim psom koji je kod njega poživeo 16 godina, a danas je uginuo. Nisam znala kako da mu pomognem, jer je prethodni zoohigijeničar otišao u penziju, a novi nije počeo da radi?!.. i to traje već više od 20 dana!??!
Rekla sam mu da ga negde zakopa
Opet inače:
VII. ЗООХИГИЈЕÐСКРСЛУЖБÐ
Члан 46.
Локална Ñамоуправа дужна је да на Ñвојој територији организује
зоохигијенÑку Ñлужбу која обавља Ñледеће поÑлове:
1) хвата и
збрињава напуштене животиње у прихватилишта за животиње;
2) нешкодљиво уклања лешеве животиња Ñа јавних површина и објеката за
узгој, држање, дреÑуру, излагање, одржавање такмичења или промет животиња;
3) транÑпорт или организовање транÑпорта лешева животиња Ñа јавних
површина и објеката из тачке 2) овог члана до објекта за Ñакупљање, прераду или
уништавање отпада животињÑког порекла на начин који не предÑтавља ризик по
друге животиње, људе или животну Ñредину.
Када је животиња угинула под околноÑтима које Ñе не Ñматрају
уобичајеним, леш животиње може бити уклоњен Ñамо по налогу ветеринарÑког
инÑпектора.
... izvod iz zakona o veterinarstvu na koji se poziva i novi zakon o dobrobiti životinja, samo nema nikog od odgovornih da ga pročita.
Zbog čitave situacije sam u ponedeljak poslala dopis u ime Taure u JP Komunalac i još uvek čekam odgovor.
Molim Vas da se konačnog odgovora istog, pozivate telefonski broj JP Komunalaca, ukoliko uočite pse na ulicama, napadaju Vas isti... Samo vodite računa da to bude do 2, jer se posle toga niko ne radi!
Taura će do dobijanja konačnog odgovora od JP Komunalac zamrznuti ostale aktivnosti koje se tiču Prihvatilišta, sem udomljavanja pasa i akcije besplatne sterilizacije,... pasa i mačaka vlasnika koji su ili će prijaviti svoje ljubimce, traženje izgubljenih životinja po prijavi na Taurinim sajtu ili ovde, pomoć u lečenju životinja,primaće prijave o zlostavljanim životinjama...
Ukoliko imate bilo kakav problem sa svojim ljubimcem,ili ste ljubitelj životinja i imate bilo kakav problem ili pitanje, ostavite svoj post ovde ili na sajtu Taure
www.taurabecej.com i javićemo vam se u najkraćem mogućem vremenu!
Inače mnogi od vas me poznaju pa me možete dobiti i na kućni tel. ili ostaviti poruku.
Da Vas podsetim još jednom.
Akcija besplatne sterilizacije, vakcinacije i čipovanja još u utorak 22.12 2009.
Javite se na tel 062 89 98 010. ili ovde... a posle nek nam je Bog u pomoći.