piCODER napisao/la:Lusy - mislim da je ovo krajnji bezobrazluk - Taura i Društvo za zaštitu ... organizuju nešto a ne pominjete Komunalac koji je za tu akciju obezbedio prostor (prihvatilište) i radnike koji tamo rade. Pa imajte bar malo obzira prema tom preduzeću koje se stara o prihvatilištu i prema svima nama koji to plaćamo!!! Uzimate zdravo za gotovo resurse Komunalca kome ste uvalili prihvatilište, sramota.
Poslednji,ali zaista poslenji put ću odgovoriti na post koji pišeš u takvom maniru piCoder.. Imam utisak da su sve moje reči, kamenje koje bacam na gumeni zid pa se odbijaju, ne shvatajući tvoj motiv i takvo ogorčenje prema Tauri
( ili možda meni?).
Komunalac i Taura su novembra meseca 2008. g. potpisali Protokol o saradnji od strane ovlašćenih lica. Protokol je sastavljen od strane pravnice Komunalca i u njemu piše kao jedna od tačaka da Taura ima pravo korišćenja prostora i prostorija Prihvatilišta u svrhu promocije programa smanjenja napuštenih životinja u gradu, kao i organizovanja poseta donatora i drugih aktivnosti Taure koji doprinose rešavanju problema napuštenih životinja.
Kako je zvanično pravno sedište Taure u Prihvatilištu, a kako je nabavka svih potrebnih sredstava i nameštaja u istom nabavljeno iz donacije koju smo obezbedili, što je vrlo uredno i zaprimljeno zapisnikom kada je Komunalac postao staralac istog, ne vidim zbog čega je to bezobrazluk.
Dakle Akcija besplatne sterilizacije, vakcinacije i čipovanja je akcija Taure i donatora i odvija se na mestu koje je protokolom uređeno za takve stvari u prostoru ordinacije za koju je Taura obezbedila iz raznih donacija operacioni sto i sto za preglede i lečenje životinja, sterilizator, bojler, peć, pločice za pod.... baš kako je i napisano u mom poslednjem postu, pa ne vidim razlog zbog čega treba da piše i Komunalac, jer u istoj ne učestvije.
Sa direktoricom Komunalca imamo korektne odnose, jer su poslovi strogo podeljeni i pokušavamo obostrano da rešavamo problem svako u svom domenu. Nadam se da će tako i ostati.
Za sada je povučeno otpuštanje trećeg radnika, jer bi tada posao u Prihvatilištu, koji podrazumeva i hvatanje pasa bez nadzora na ulicama i još sto drugih stvari bio neizvodljiv i narušio bi sporazum koji je postignut februara meseca.
Dakle svako poštuje svoj deo dogovora. Ne vidim bezobrazluk, opet!
Sterilizacije, vakcinacije i čipovanje obavljaju veterinari sa licencom, specijalizovani za male životinje, ekipa sastavljenja delom od naših Bečejaca a delom od Novosađana. Plaća im se po ugovoru iz donacije, a ne iz kase Komunalca, pa opet ne vidim gde je tu bezorazluk.
Akciju ne sprovode radnici Komunalca, nego je svakog utorka, pored mene prisutan još neko od članova Taure, što su građani, koji su se uključili u akciju mogli videti. Akciju utorkom ispratim od početka do kraja. Kako nisam zaposlena u Komunalcu,kao ni drugi članovi Taure koji dođu da pomognu, ne vidim, opet,gde je tu bezobrazluk.
Korisnici akcije su isključivo građani sa teritorije opštine Bečej, (baš isti oni za koje ti tvrdiš da ih Taura pljačka...), tako da ni tu ne vidim bezobrazluk!
...e, a ta tvoja tvrdnja, bez da si se obavestio o stvarima pa javno iznosiš neistine jeste bezobrazluk!
Do sada su se u akciju uključili vlasnici 52 mačke i 37 pasa.
Aktivnim učešćem u ovoj akciji, znatno doprinosite smanjenju napuštenih pasa i mačaka na ulicama grada!Tauri je ovo jedan od ciljeva po statutu i aktivno učestvuje u rešavanju problema!
Uključite se i Vi i prenesite ovu informaciju svojim prijateljima!