Ne znam TiDžo da li neko od vozača radi takve stvari namerno, al\\\' znam da mu u tom slučaju fali neka daska u glavi. poznato mi je da neki vožači namerno usmrte zeca, lisicu, srnu... pa onda od toga skuvaju neki paprikaš :blink: ... al\\\' nisam čula da neko ovde jede pse.
Elem... vratih se iz policijske stanice. Kažu oni su uradili svoj posao...
Naravno da je za njih pas bio lutalica i uopšte se nisu ni malo potrudili da provere da li je to tačno, nego su to napisali i u zapisnik... što bi se reklo u službenom zapisniku piše neistina! :blink:
Al\\\' koga je to briga?! Bitno je da se naplati šteta.
Nezvanično sam čula da je vozač neka bitna faca
.
Valjda za njih zakon ne vazi ili bar ne u potpunosti.
Pa malom detetu je jasno, onom što u životu nije učilo fiziku, da je dotični čika vozač morao voziti neprilagođenom brzinom.. Samo treba sabrati 2 i 2.
Da se ne razumemo pogrešno. Pas nije trebao biti na ulici bez nadzora. Vlasnici su odgovorni za njega.
Ali ni vozač ne sme da krši zakon.
Po najmanje je u svemu tome kriv pas, a ostavljen je na očigled svih prolaznika, sav u krvi da se muči više od 6 sati.. Niko nas od službenih lica nije obavestio.
Reče mi danas dežurni u Policijskog stanici, pa \\\"nećemo valjda kazniti vozača što mu se pas lutalica našao na putu\\\". Kažem mu ja da ga ne treba kazniti zbog toga, ali da dobro treba preispitati brzinu kretanja vozila, jer je reč o ogromnom psu koji ima teške povrede, što bi značilo da je brzina vozila bila u momentu udara velika..... da pas ima vlasnika i da mi nikako nije jasno kako su mogli da ostave izuzetno teško povređenog psa, bez da su bilo koga obavestili...
Ali koga to uopšte interesuje. Valja naplatiti štetu na vozilu, a ako se uđe dalje u analizu to će doći u pitanje... i tako da Vas ne davim više.
Danas sam bila i sa vlasnicima. Pas je još uvek živ. Jutros su došli po njega u Prihvatilište. Ima unutrašnje krvarenje, što je izuzetno opasno i govori o silini udarca! slomljene su mu prednja desna i zadnja leva noga, ima gomilu posekotina, čak mu je i glava rasečena. Dobio je svu moguću terapiju od strane veterinara i ako preživi do sutra , dakle 48 sati od nesreće, ostaće živ. Vlasnici kažu da im je slučajno izašao, da je uvek u dvorištu. Izuzetno su tužni. Mađarski kuvas,ženka je i ima nepunih godinu i po dana.Uredno je vakcinisana i čipovana i primila je poly vakcine. Nalazi se u vremenu... što bi narod kaz\\\'o teranja...što ih ne oslobađa odgovornosti.
Eto stavljam tačku na ovu priču... uz molbu da ne okrenete glavu na drugu stranu, ako prolazite pored slične situacije, a pogotovo ako ste nekakva službena lica....
Pozovite dežurni telefon Taure. Problemi se tada rešavaju brže i uspešnije.
Pas u Taurinom vozilu, juče, na putu do Prihvatilišta:
tačka