piCODER napisao/la:Marina_The_Press napisao/la:
Picoder, jesi li ikada bio u prihvatilistu?
Kuce i jesu rasporedjene u boksove u zavisnosti od toga koliko su agresivni...
Nisam bio ali u to što kažeš ne verujem. Lusy je lepo rekla da je pas koga je neko trebao da preuzme i koji je trebao privremeno da bude u prihvatilištu - morao da bude sklonjen pošto je ranjen. To je na nekoj drugoj temi pisalo.
Kako je to moguće Marina? Da li psi koje niko ne čeka budu ranjavani i izujedani? Zašto TAJ pas nije sklonjen u neki boks nego je premešten onako povređen?
Zaista mi nije jasno, šta hoćeš ovakvom diskusijom da postigneš piCoder!???
Nisi bio u Prihvatilištu, ne znaš kako sve funkcioniše, ali zato u startu kažeš to ništa ne valja, da ne veruješ u činjenice, a nikakvo drugo rešenje ne daješ!?:blink:
Ne ide mi to uz tvoje znanje i zvanje, a nekako ni uz tvoju izjavu da voliš životinje!
Na moje reči da je pas imao ranicu na uhu, krivo tumačiš ljudima da je pas bio poluzaklan i da ga je valjalo skloniti???
Pas nije bio povređen u smislu koji ti predstavljaš!
Evo juče sam se ja posekla dok sam sekla luk, pripremajući ručak. Danas bi ti to predstavio kao da sam završila u bolnici zbog posekotine i da nikada više ne smem ući u kuhinju. Koji apsurd!
Nije ni malo moralno da blatiš neke ljude dobre volje, pogotovo mlade, koji su sa velikom željom da pomognu i ljudima i životinjama ušli u čitav projekat.
Loš primer u praksi je ovakvo tvoje izlaganje i falsifikovanje stvarnosti!
Bez argumenata, bez uvida u pravo stanje stvari,bez plana i programa, bez bilo kakve projekcije, bez upuštanja u suštinu stvari, bez želje da se bilo šta menja... u startu ti je sve loše. Rešenje ne daješ, samo znaš da je to sve loše !???:blink:
Š ta ti je sad i Marina skrivila, da je tako glupavo prozivaš?!
.... U Prihvatilištu postoji oko 150 mesta ( po broju skloništa + još dvorište) za napuštene pse!
Psi nisu zatvoreni u boksove, dakle boksovi postoje, ali se ne zatvaraju (jer nema potrebe!- ) izuzev pasa koji su agresivni, a za njih postoje specijalni boksovi, koji su odeljeni od ostalih, što je jako redak slučaj.
Pojma ti nemaš piCoder o životinjama.
Ako je tvoje pitanje trebalo da glasi, da li ima tuče u Prihvatilišti, odgovor je, Da, ponekad se dešavaju, ali je to potpuno normalno, što će ti potvrditi bilo koji stručnjak ili ljubitelj.
Te tuče se uglavnom završavaju sa nekom ogrebotinom.
Uzrok tuče je uglavnom borba za prostor i borba oko ženke, kao i kod naš ljudi!!! Ljudi se ponekad potuku...
Na ovo tvoje pitanje:
piCODER napisao/la:
Kako je to moguće Marina? Da li psi koje niko ne čeka budu ranjavani i izujedani?
odgovor je:
Psi u Prihvatilištu nisu izranjavani i izujedani, par ne od strane pasa! Bude tu i tamo pretučenih pasa od strane ljudi,( verovao ili ne!) pasa koje je neki \\\"savesni vozač\\\" ostavio na putu, pošto ga je prethodno udario automobilom! :blink:
Takvi psi se zbrinu i leče na adekvatan način.
Na tvoju konstataciju da u Prihvatilištu ima pasa koje nema ko da čeka, odgovor je da je to tačno, nažalost,... ne mogu se svi ni udomiti, ali je to suština stvari!
Zbog čega uopšte psi na ulicama grada i u PrihvatilištuDakle kada se pravilno sagleda uzrok, polagano će se rešiti i problem. Ništa ne može preko noći!
Rešile su ga mnoge zemlje u svetu.
Ne vidim ni jedan razlog zbog čega to ne bi mogli i mi da uradimo, samo da ima samo malo dobre volje i želje da se problem rešava na iskustvima dobre prakse, uz minimum poštovanja ljudi koji su se uhvatili u klinč sa suštinom problema, uz poštovanje zakona, znanja i zvanja.