piCODER napisao/la:Lusy - naravno da pitam iz dobre namere. Volim životinje i jako sam se zabrinuo ......
... Pomislio sam na sve one kuce koje nemaju nekoga ko ih očekuje - šta je sa njima? Poješće ih neki veći psi?
E piCoder, a znaš li šta ja pomislim kada vidim pse na ulici ( dakle pre nego što budu smešteni u Prihvatilište!)?!
Da li je moguće da neko ima dušu i srce, kad može jednostavno da izbaci svog dojučerašnjeg ljubimca na ulicu, prepuštajući ga na milost i nemilost ulice, ugrožavajući na taj način svoje sugrađane!
Pomislim, do kada će se ovo tolerisati i ostajati nekažnjeno!?
Psi ne jedu pse. Psi se ovako ponašaju ( za razliku od ljudi!)
www.megafonija.com/vesti.php?category=vesti&id=56674 ( ljubaznošću Max-a
Š to se tiče odgovora ponoviću ti ono što sam već napisala ( ono što je boldovano je odgovor što se mene i Taure tiče!):
Lusy napisao/la:Picoder,
...
U Prihvatilištu su zaposlena 3 radnika i sva trojica su i članovi Taure.
Ne znam na šta ciljaš kada kažeš da su u Prihvatilištu nehumani uslovi. Tamo je sada oko 140 pasa, hrane se 2x dnevno i imaju veterinarsku negu. Smeštajni kapacitet je oko 150 pasa,po svim usvojenim standardima u Evropi, što, priznaćeš, zavisi i od veličine istih. U ovom momentu su tamo samo 2 velika psa (šarplaninci), ostali su srednji i mali.
U Prihvatilište je do sada ušlo preko 700 pasa, 450 je našlo nove vlasnike i Taura je u kontaktu sa njima, nažalost nisu svi preživeli, a sterilisano je oko 100 ženki! U novembru je Taura dobila donaciju od 600 evra u hrani ( pored budžetskog dela, koji se uplaćuje JP Komunalac))... tako da ne brigaš, ne jedu jedni druge!( pre mi je to osobina ljudi, na raznorazne načine!?!)
U Prihvatilištu su se našli i mnogi psi naših sugrađana koji su, uz dokaz- pasoš za pse, bez ikakve nadoknade i vraćeni!) Imaš u komšiluku primer, opet dijagonalno, zlatnog retrivera, pa pitaj... i malko dalje , s moje strane ulice ( treća kuća, dakle i levo i desno od mog ulaza u kuću)...
Mene lično, brinu neke druge stvari! O tome u nekom od narednih postova.
Taura se trudi da se i dalje održe uslovi koji zadovoljavaju humanani odnos prema živom biću.
Da li ćemo u tome i uspeti? ... videćemo.
Dakle moj odgovor na ovo tvoje pitanje>
piCODER napisao/la: Volim životinje i jako sam se zabrinuo ...Pomislio sam na sve one kuce koje nemaju nekoga ko ih očekuje - šta je sa njima? Poješće ih neki veći psi?
... je da svako ko misli ovako kao ti i može slobodno doći i izabrati za sebe ljubimca, ima ih raznih, malih velikih, lepih, manje lepih, rasnih sa papirima i onih bez, uglavnom za sada zbrinutih i zdravih!
Pitaš me da li će \\\"veliki\\\" pojesti \\\"male\\\"?
Psi ne jedu pse, a da li pse jedu ljudi ili nešto drugo?... videćemo!