Uf…. Tesko pitanje……:blink:
Kako znam da ce ovaj post biti poduzi, upozoravam one koje ne interesuje tema da
“ preskoceâ€.
....Ivanhoe- odlicno pitanje!
Koliko znam u budzetu nase opstine predvidjeno je 16 000 000 dinara za socijalnu zastitu. Od toga, prvi put u istoriji naseg grada, predvidjena su sredstva za realizaciju 3 projekta.
-“ Kuca na pola putaâ€- predvidja sredstva za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja, koja su napunila 18. godina. To vam je ono…. Deca napune 18, pa po nasem zakonu, niko vise nije duzan da se brine o njima. ( verovatno ste gledali reportazu o mladima u BG, koji zive u kanalizaciji- na B92). Koliko znam u Beceju je odredjena kuca koja treba da bude restaurirana i da sluzi u te svrhe, kako bi deca bez roditeljskog staranja, a 18+ .su, imala svoj dom….. za detalje pitalje upucenije.
-“Pomoc u kuciâ€- pretpostavlja saradnju opstine i “Gerontoloskog centraâ€, kako bi se pomoglo nasim starim, bolesnim i siromasnim sugradjanima.
-Lokalni akcioni plan za decu je treci projekat koji predvidja sredstava za projekte napisane od strane raznih NGO u nasem gradu , koja upravo dodeljuje opstinaa ticu se nasih najmladjih.
… Koliko znam ovo su samo inicijalna sredstva, a od nas samih i nase sposobnosti, zavisi da li ce biti i jedina ili ce se naci “neko†ko ce dalje pisati projekte i konkurisati.dalje kod raznih fondova..
….Eto toliko ja znam onako prosto†narodski “
….Znam da ukoliko sve ovo zazivi, niko nece “morati†da me zove.
….. Tu sam da pomognem koliko mogu..
…Ivanhoe, molim te, napisi nesto o tom “nasem†becejskom Brus Li- ju, verujem da nisam jedina koja to pita.
Htela sam sa vama da podelim jedno licno iskustvo. pa tada, vi sami zakljucite “ gde smoâ€, a kao odgovor na Ivanhoe-ovo pitanje.
Bio je oktobar. Ponedeljak, mislim 15-i.
....Vracala sam se iz Prihvatilista u kome je u to vreme harala macija kuga.( koju smo mi uspeli da zaustavimo za 14 dana, eto vam jos jedne informacije, koju su, verujem, malobrojni znali) i isla na sahranu one nesrecne zene koja je izgorela.
…Vracajuci se Zelenom ulicom, negde kod “Sladicevog†trznog centra, najpre sam videla motor na putu…. pa patiku…. Kolona se kretala sporo… Nije mi bilo jasno sta se desava….., dok nisam videla coveka kako lezi na sred raskrsnice….. Naravno da sam se zaustavila…( bilo je slobodnog mesta za parkiranje). Tu je bio cika Milan( nas Becejac) i jos jedan covek koji je donosio vodu iz “Largosaâ€. …Vreme 15.05…….. Nas troje i…. onaj nesretni covek koji je lezao na sred raskrsnice.
…. Sklanjali smo se da nas neko ne udari (naravno ne pomerajuci povredjenog)…… Gomila autobusa je prosla……. Okupila se grupa znatizeljnika, na pristojnoj razdaljini,..... ali niko da pridje….. Niko nije zaustavio saobracaj……. Niko se nije zaustavio od vozaca.
... Hitna i policija su stigli 20 minuta kasnije…
Drugi covek je lezao na biciklistickoj. On je vozio gore pomenut motor……
..Sada je sve ok( samo oni znaju kako im je bilo), ali meni je ostalo lebdece pitanje u glavi!
Zasto?
…..Zasto se niko od prisutnih, nije priblizio da pomogne?