.... a da se i vi cika Policija_72 prikljucite. Nemam pojma ko ste \\\' al po nick-u vam je to i duznost... a kao gradjaninu ovog grada duznost po savesti..... Dakle svi ti psi nisu pali s\\\'neba.( sem ako nisu vanzemaljci)... Za njihivo prisustvo na ulicama \\\"krivi\\\" smo mi ljudi.
I na zalost dok to ne ukapiramo SVI imacemo copore pasa po ulicama.
Procitajte post konjske muve... debelo je u pravu.
... Za vasu informaciju SINTERI odavno vise ne postoje i zabranjen je odstrel pasa. Ljudi se moraju nekako udruziti i resiti problem, koji su sami zakuvali.
... Eto mi se dobrom voljom prihvatismo istog......
Taura je dobila automobil od Drustava za zastitu zivitinja Djurdjevo... i to nije palo s\\\'neba. Neko je tamo prepoznao da u Beceju postoji grupa ljudi koja hoce da resi problem... neko je to i zasluzio, dragi moj cika Policija_72, a to sigurno niste VI.
... i svaki dan smo na ulicama.... i odnose se psi u grupama po 5-6 i prolaze veterinarsku kontrolu. Nemoz\\\' brze, a ja bih licno volela da se problem resio jos jucse, jer bi se tada bavila nekim drugim stvarima u zivotu.
..... Zato zasucite rukave, cika Policija_72 , pa na posao;)
@Gospodar vremena- odlicno pitanje
.. mislim da sam ti delom dala odgovor u gore napisanom. Narvno da i u BG i U NS postoji problem pasa lutalica.... samo mnogo veci, jer su i gradovi mnogo veci.
.............
Doslednom primenom zakona, i ucescem svih gradjana, problem bi se mogao resiti mnogo pre....Ovako dok mi u klin ,a vi u vrata.... tesko:(
..... Prve vidljive rezultata je moguce videti posle 2 godine, naravno uz gore sve nabrojano... i jos samo da dodam: sterilizacijom i kastracijom .... i to ne samo pasa na ulicama grada, nego i pasa po domacinstvima ( ili da ih vlasnici \\\"cuvaju\\\" kada su u teranju, sto bi se ovde kaz\\\'lo).
Kod nas u Beceju \\\" ljubimaca\\\" ima oko 10 000 , pa onda malko pobegne, kad je vreme parenja.... pa nam eto , ako su pola zenke i pare se samo jednom godisnje (a pare se i dvaput) i imaju samo po 4 kuceta od cega pola neka ne prezivi dolazimo do cifre od:
5000*4= 20 000 kucica
20 000-10 000= 10 000 novih pasa lutalica.( uz vec ove postojece)
... Eto ciste matematike.
.... Pa vas ja sve pitam , dragi moji, ciji je ovo problem?
Moj i nas nekolicine, u odnosu na broj stanovnika, koji su se uhvatili u kostac sa problemom, dobrovoljno.... i potpuno volonterski.... ili Vas koji sedite skrstenih ruku i ne zelite da skapirate da ste i Vi odgovorni !
.... lep dan vam zelim:)