igrutin napisao/la:na posletku, videæu ako mogu da dobijem dozvolu da postavim u pdf formatu Studiju Heraldičkog društva pa da ipak budu koliko-toliko objektivne infomacije
čim dobijem dozvolu, jer se ista odnosi na predlog br.3 - ne bih da citiram nešto iz studije, pa da me posle proganjaju zbog autorskih prava, moram prvo da proverim i dobijem dozvole
ono što se seæam iz te studije jeste da
- pegaz znači umetnost i intelektualce koje naša opština ima,
- konj je brzina i energičnost
- plava boja je nebo, zelena polje, trava, zelena pšenica...
- srednjevekovni mač je znak gospodstva, a na barjaku je postavljen \\"na gore\\" (neko mi reče da je to znak odbrane, mada mi se čini da na Bačkom grbu Sv.Pavle drži mač na dole kao znak odbrane...
!!!)
- ono drugo nije sablja veæ ralo, stari plug,kao znak poljoprivrede (imaju ga veæina potiskih grbova, pa i onaj izvremena socijalizma ako se bolje pogleda)
- kruna sa dva reda cigala i tri štitnika označava veličinu opštine i nivo vlasti (lokalna) - po novim srbijanskim heraldičkim pravilima
- barjaci označavaju s leve strane zastavu sledeæeg nivoa vlasti (trebala bi da je vojvoðanska, ali 2002. Vojvodina nije imala zastavu pa su met\\\'li srpsku), a s desne strane zastava opštine
- debela talasasta i dve tanke talasaste linije označavaju Tisu i dve rečice u našoj ošptini: Èik i Beljansku
e, toliko od mene. izvinjavam se unapred ako sam štogod pogrešio