Hmmm...Mnogo vremen aprovodim u kolima i prelazim dosta veliku kilometražu,tako da dosta često imam posla sa saobraæajnom policijom...
Susret sa njma bi se mogao podeliti na nekoliko kategorija,samo su prisutni ali ne reaguju mnogo,selektivno zaustavljaju čisto da se vidi da nešto rade,i ZAUSTAVLJAJU I KAŽNJAVAJU PO SVAKU CENU.
E ako vas zapadne ova treæa kategorija naj**** ste:(
Desilo mi se par puta,da su rešeni da pošto-poto kazne,a kada ne mogu ništa da pronaðu posežu čak i za tim da vas odvedu na vanredni tehnički pregled ne bi li na taj način naplatili kaznu...
Pa mi se tako desilo da su mi napisali prijavu na osnovu dojave(?!)a ne ličnog zapažanja,za prolazak kroz crveno svetlo...Džaba moje negiranje (a stvarno nije bilo crveno svetlo,bilo je žuto),prijava je bila napisana,ja kod sudije za prekršaje,tamo ponovio svoju priču verujuæi u pravdu,ali hoæeš :giljotina: Sve je to deo iste mašinerije,odrezali mi neku kaznu i rekli da budem sreæan što mi nisu oduzeli dozvolu (valjda nisu toliko obraza imali)...
Inače,nemam običaj da se raspravljam,ako znam da sam učinio prekršaj,æutim i platim,šta da radim...Jednom prilikom su me zaustavili zbog prekoračenja brzine,pokazali mi digitalnu fotografiju na kojoj se lepo vidi ne samo reg.broj mog auta,nego i moja glava kroz šoferku:laugh: sa sve brzinom (nedozvoljenom) ispod,šta reæi i čemu se raspravljati?
Inače,saobraæajna policija je kod nas valjda najorganizovanija reketaška banda u državi...
Nije njima stalo do sigurnosti i bezbednosti...Bitno je da ti samo naplate kaznu.Loviæe te na deonici puta od 100-ak metara sa ograničenjem 40km/h ne bi li naplatili kaznu.
A ako na primer zaustave vozilo bez signalizacije ili pretovareno,ponovo samo napišu kaznu,i onda je sve u redu,to vozilo nastavlja put...Pa koja svrha je onda njihovog rada osim da pokupe harač?!