Hm... moze da se uradi mnogo manjih stvari ili jedna veca...
Lomim se izmedju sredjivanja pogace i plaze na Tisi.
E sad, sto se tice raspodele novca, ne razumem se mnogo u te gradjevinske poslove i materijale i u cene, pa ne mogu da kazem tacno... ali mislim da bi 15000 evrica bilo sasvim dovoljno za jedan od ta 2 projekta.
Radna snaga - volonteri i svi ljudi dobre volje (a verujem da bi ih bilo dovoljno) i par strucnih majstora koji bi objasnjavali i rasporedjivali poslove. Tako bi se ustedeo novac na radnoj snazi.
- Preuredjivanje pogace: Zakopala bih sav onaj mermer, ili ga povadila i napravila park sa fontanom, klupama, kantama, igralistem, puuuno cveca, drveca... unajmila bih advokata i isterala onu parnicu sa Maticom srpskom (znam da to ne moze biti gotovo za 2 nedelje, ali bih sve platila unapred
) oko lokala koji se nalazi ukoso od Opstine, na sjajnom mestu, a napusten je i izgleda kao deponija! E (posto bi me advokat verovatno odrao, pa mi ne bi ostalo dovoljno para da taj lokal i sredim nakon sto bude vracen Beceju), iznajmila bih ga nekom privatniku (ko se ne bi otimao za takvo mesto?!)... I mislim da bi za pocetak bilo sasvim dovoljno da centar Beceja zivne i ne izgleda tako sivo...
- Plaza na Tisi: ono sto je zapoceto, nastavila bih, ali i promenila. Dobra stvar je sto je dovucena voda i struja, pa oko toga ne bi bilo mnogo posla... ali bih srusila onaj zid koji nema svoju f-ju, sredila sav korov u celom kamp naselju, i nasula pesak, unajmila strucnjake da procene koji je deo zaista namenjen za plazu, pa tu ocistila reku, postavila mreze, bove, splavove za kupanje, lezaljke, suncobere, napravila mini-binu na kojoj bi svasta moglo da se organizuje leti...
Eto... odlucila bih se za jedno od 2 gore navedena, jer mislim da je to nesto sto bi trajno ostalo Becejcima, a sve mi se cini da od opstine skoro necemo dobiti... pa ko zna, mozda neki ozbiljan projekat stvarno upali...