Hajde da krenemo od tvojih reči:
Attila napisao/la:
Hrišćanski religiski sitem koji danas poznajemo ( pogotovu katolička crkva - tu moram reći da ima mnogo poštenih i moralnih katolika koji nisu svesni u kakvom sistemu traže zajedništvo sa Bogom)je leglo masona, iluminata i raznih tajnih društava a ni satanizam im nije stran, i sasvim je suprotan Biblijskom Bogu i delu Njegovog Sina Isusa Hrista.
E, vidiš, u mom pređašnjem postu sam rekla da u Tvojim postovima vidim protivrečnosti.
Kaže se da je Biblija- skup spisa u kojima je Bog, preko odabranih ljudi nadahnutuh Svetim Duhom, saopštio svoje učenje.
Da li je to tačno?
Rekao si da je Biblija pisana 1600 godina.... i to je kažu upućeni tačno.
E sad dolazimo do protivrečnosti!
Biblijska \\\"Reč\\\" je usvojena na Nikejskom saboru, postoji upravo u formi koja je i nama poznata, ako se izuzmezme da je tada bila u obliku/formi svitaka.
I sad kvaka.
Upravo je ondašnji hrišćanski religijski sistem dao konačnu verziju Biblije- Svetog pisma, koja je tada ( a i sada odgovara/la sistemu). Mnoge reči su izbačene, čitava jevanđelja nisu ušla u \\\"učenje\\\"... mnogo bi se moglo o ovome divaniti, a Ti prezirući upravo taj Hrišćanski religijski sistem, govoreći da je korumpiran, da je u \\\"suprotnosti sa Biblijskim Bogom i učenjem njegovog sina Isusa Hrista\\\" ( Tvoje reči!), upravo navodeći kao argument svog verovanja koristiš navode iz Biblije!
Ne znam da li sam bila dovoljno jasna.
Iskreno poštujem verujuće ljude.
Kod njih reč dolazi iz srca, nisu potrebni nikakvi citati. Navodeći citate i stalno insistirajući na istim, zapravo, dajemo poruku, da nismo baš sigurni u ono što govorimo.A kada znamo istoriju nastanka Biblije i ko je sačinio u formi koja nam je danas poznata,preziruću upravo te iste koji su je pokazali svetu, sve mi je pod još većim upitom.
Eto, tako ja razmišljam.