Zanimljiva tema.
Nikada nisam razmišljala na taj način o postojanju života.
Kao i kod nas ljudi, tako i u životinjskom carstvu postoje životinje koje nam nisu lepe ili su da ne kažem grubo, smešne/ ružne za poimanje ljdskog roda, ali su stvorene i ko zna zbog čega je to dobro.
Lično ne volim muve, komarce i bubašvabe u kući/stanu,, no nemam protiv njih ništa u prirodi, jer su tamo sa svrhom, kao i lešinari/ strvinari itd...
Dakle u svakoj vrsti kao i kod nas ljudi, postoje lepe i manje lepe jedinke i to tako baš i treba da bude.
Ne bih kačila nikakvu sličicu, ako mi ne zameriš.
Eto reći ću da mi je pasmina bul terijera prilično neobična po izgledu, naime čini se da je napravljena iz 6 različitih vrsta pasa , pa upravo tako i izgleda ( premda je ta pasmina delo ljudskog mozga).
Sa druge strane,
ne želim da kačim sličice životinja,( iako je to druga tema, ali nama ljudima je sve smešno/ružno, što odstupa od \\\"standarda\\\"!), koje su iz ko zna kojeg razloga, rođene malformisane (nemaju dlaku, nemaju pigmente ili im šta drugo fali,... a vrlo je moguće da smo, upravo, mi ljudi i doveli do takve malformacije kod tih životinja.
Znam da Tvoj motiv za postavljanje teme nije bilo ovo potonje, ali ljudima je upravo to i najsmešnije/najružnije, bar sudeći po internetu.
Virusi, kao oblik života, su mi strašno interesantni, ponekad zabrinavajući, ali ne manje vredni. Naravno vidljivi su samo pod elekronskim mikroskopom, pa nisam sigurna da nisam odstupila od teme.
Pogotovo oni retro virusi koji znaju proizvoditi razna čuda u živim organizmima, a o kojima se zna tek jako, jako malo. (HIV, Ptičiji grip, razni oblici kancera, polimijelitis....)
Znači moj odgovor bi bio da za mene ne postoji ružan oblik života. Bitno je samo kako ga ljudi shvataju.