Prevaranti obmanjuju vlasnike telefonaLažna zaštita od gromaPredstavnici „Telekoma“ iz Sombora upozorili su vlasnike fiksnih telefona u Zapadnobačkom okrugu da osobe koje nude postavljanje zaštitnih uređaja od groma nemaju nikakve veze sa ovom firmom. Oni se predstavljaju kao radnici „Telekoma“ i za ugradnju ovih uređaja na licu mesta naplaćuju 400 do 500 dinara.
- Moj zet im je odmah rekao da mu takav uređaj ne treba, a kada je pomenuo da ja radim u „Telekomu“, odmah su se okrenuli i otišli. Neki naši meštani su ugradili taj uređaj, platili, i čak dobili neke račune - kaže Antal Ileš iz Svilojeva.
Ugradnju ovih uređaja, radnici koji se lažno predstavljaju, ponudili su i vlasnicima telefona u Sivcu, Kuli i još nekim mestima.
- Došla su dva momka i ponudili ugradnju nekog aparata da bi telefon zaštitili od udara groma. Nisam ih pitala ko su, šta su, ni koliko to košta, već da mi tako nešto ne treba - priča Marija M. iz Sivca.
„Zaštitne uređaje“ grupa je nudila i u Svetozaru Miletiću po ceni od 400 dinara, ali se u tom mestu nisu predstavljali kao zaposleni u „Telekomu“.
Kada su se vlasnici fiksnih telefona raspitali da li su takvi uređaji nužni, iz „Telekoma“ su im odgovorili da je reč o ljudima koji se lažno predstavljaju.
- Zaposleni u našoj kompaniji obavezno imaju identifikacione kartice, potpisane, overene, sa jasno istaknutim znakom firme. Uređaji koje grupa prevaranata nudi kao zaštitu od udara groma nisu efikasni. U nekim slučajevima, mogu stvarati i smetnje na vezama - saopštili su u „Telekomu“:(