.....Svi smo mi necija deca. Ja sam, na zalost, ostala bez oca kada mi je bilo 20, a mojoj seki 14. Nasoj Mami nije sigurno bilo lako sve ove godine...........i hvala joj za sve sto je uradila za nas.......Nisam imala nikakav problam sa roditeljima nikada(tu i tamo uglavno smesne stvari), ali priznajem da su vremena bila potpuno drugacija......Kada sam postala roditelj, obecala sam samoj sebi da cu uzivati u svakoj sekundi provedenoj sa svojom decom....i to traje i dan danas ( ne kazem da nikada nema problema, ali kroz iskren razgovor se sve resi).
Strasno mi je zao sto neko od vas ima problema sa svojim roditeljima..... nemojte biti strogi prema njima i pokusajte da im date sansu da vam kazu u cemu je problem.... Vremena su jako, jako teska. Mi smo kao deca imali, manje-vise, sve, vi kao nasa deca, na zalost, imate/nemate 1/10-nu toga..... Vi koji ste vec roditelji, oprostite deci neke stvari koje ste i sami radili u tim godinama i vise razgovarajte sa svojom decom.Vreme je takvo kakvo je i promenite nesto, ako je u vasoj moci, da nam svime bude bolje.
Da!... kako kaze Bubikaj ... roditelje ne mozemo birati..... ali ne mozemo birati ni decu, takva su -kakva su i nase su blago, pomozimo im da lakse pronadju put i da izadju iz gnezda(daleko bilo da u njemu ostanu, prosto nije prirodno), ali kada za to dodje vreme,.... i ne slazem se sa generacijskim jazom- to je samo izgovor onih koji su izgubili dete u sebi, dete koje zna da se raduje i istrazuje......za mene to je stvar duha......
Za mene je zagarantovana ivesticija, kako je nazvao Relax, samo ona koja je dvosmerna, a na nama roditeljima je da pokazemo putokaz.
p.s.-bilo bi mi drago da se sto vise roditelja ukljuci u temu... i naravno jos vise vas koji ste nasa deca.